24
stuks
20
min

Martine van 2wmn.nl gaf de oer-Hollandse arretjescake een make-over en voegde er ROLO’s aan toe. De ROLO arretjescake is in een handomdraai gemaakt. Bakken is niet nodig, je cakemengsel met ROLO’s , boter en chocolade laten opstijven in de koelkast is voldoende! Lees hier hoe je stap voor de stap deze ROLO cake maakt.


Stap 1
Doe de biscuits in een dubbele plastic zak en stamp ze fijn met de stamper. Een dubbele of extra stevige zak voorkomt dat deze scheurt tijdens het fijnstampen van de biscuits.

Stap 2
Smelt de roomboter in een steelpan tot de boter lichtbruin kleurt.

Stap 3
Doe de chocolade bij de boter in de steelpan en laat het al roerend smelten. Blijf het geheel goed doorroeren tot het een mooi glad mengsel is.

Stap 4
Strooi de koekkruimels door het boter met chocolademengsel en schep alles goed om tot het volledig vermengd is.

Stap 5
Als laatste voeg je de ROLO’s toe aan het mengsel. Roer ook dit weer goed om.
Doordat er karamel in de ROLO’s verwerkt zit, krijg je net even een andere smaak arretjescake dan je misschien gewend bent. 

Stap 6
Voor de echte zoetekauwen onder ons kun je ook nog een lepel (gezouten) karamel of ahornsiroop toevoegen.

Stap 7
Vet een ovenschaal in of bekleed de ovenschaal met huishoudfolie en verspreid de ROLO Arretjescake over de bakvorm. Druk met de bolle kant van de lepel het mengsel goed aan.

Stap 8
Je maakt de ROLO Arretjescake helemaal compleet met nog wat extra ROLO’s! Garneer de arretjescake met stukjes ROLO en plaats de cake daarna in de koelkast. 

Stap 9
Laat de cake ongeveer 3 uur opstijven, nodig mensen uit en geniet samen van deze heerlijke ROLO arretjescake!

 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 100 gram biscuits
  • - 200 gram pure chocolade
  • - 100 gram melkchocolade
  • - 100 gram roomboter
  • - 100 gram ROLO en een paar ROLO’s voor de garnering
Keukenspullen
  • - Plastic zak
  • - Stamper
  • - Steelpan
  • - Ovenschaal