12
stuks
45
min

Om ROLO te eren heeft Cupcakerecepten.nl een heerlijk cupcakerecept gemaakt. Wat dacht je van chocolade-browniecupcakes met zelfgemaakte karamelsaus en ROLO’s? Loopt het water je al in de mond? Bekijk dan hieronder de stappen die je dient te volgen om deze lekkere ROLO-browniecupcakes te maken.

 

Stap 1: De brownies maken
Verwarm de oven voor op 170 graden. Mix het zout en het bloem in een kom en zet dit apart.
Doe 60 gram stukjes chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom. Laat dit samen au bain-marie smelten. Blijf goed roeren tot het een mooi glad geheel is. Doe 150 gram suiker in een grote kom en voeg het gesmolten chocolademengsel toe. Klop de eieren er doorheen en daarna 1 theelepel vanille-extract.
oeg tot slot het bloemmengsel toe. Roer dit met een houten lepel voorzichtig en kort door tot een glad geheel.
Vul de bakvormpjes tot 2/3 vol met het beslag.
Bak de cupcakes ongeveer 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.
Laat de cupcakes daarna afkoelen.

Stap 2: de ROLO-chocoladetopping maken
Combineer 125 gram ROLO'S met 140 gram stukjes chocolade in een hittebestendige kom en laat dit au bain-marie smelten. Blijf goed roeren tot het een mooi glad geheel is.
Zet de kom daarna apart, zodat de ROLO-chocoladetopping kan opstijven.

Stap 3: zelf karamelsaus maken
Breng de melk, 125 gram fijne kristalsuiker en een snufje bakpoeder aan de kook.
Zet het vuur laag en laat minimaal 2 uur zachtjes doorkoken tot het mengsel is gekaramelliseerd en dik is geworden.
Roer regelmatig door met een houten lepel.
Voeg tot slot ½ theelepel vanille-extract toe en giet het mengsel in een schone kom.
Zet apart om af te koelen.

Stap 4: ROLO-browniecupcakes garneren
Hol met een lepeltje de cupcake vanaf de bovenkant voorzichtig uit.
Schep een lepel karamelsaus in de uitgeholde cupcake.
Smeer nu met een mes of de achterkant van een lepel een flinke dot ROLO-chocoladetopping op de bovenzijde van de gevulde cupcakes.
Snijd een aantal ROLO'S doormidden en decoreer de cupcakes met de halve en hele ROLO'S.

Serveer direct!


 

 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 100 gram bloem
  • - 150 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • - 150 gram fijne kristalsuiker
  • - 200 gram donkere chocolade (minimaal 70% cacao), in stukjes gebroken
  • - 2 grote eieren, licht geklopt
  • - 1/2 theelepel zout
  • - 1 theelepel vanille extract
  • - 250 gram ROLO'S ( 2 sta-zakjes)
  • - 500 ml volle melk op kamertemperatuur
  • - 125 gram kristalsuiker
  • - snufje bakpoeder
  • - halve theelepel vanille extract
Keukenspullen
  • - 2 mengkommen
  • - 2 hittebestendige kommen
  • - Cupcakevorm
  • - Cakevormpjes
  • - Steelpan