24
stuks
45
min

ROLO’s zijn heerlijk! Waarom zou je ze alleen maar los uit de rol eten? Francesca lust overal wel ROLO’s in. Op Francescakookt.nl combineerde ze daarom de snoepjes met haar andere favoriete lekkernij: brownies! Deze ROLO brownies zien er op het eerste oog uit als gewone brownies, totdat je er een hap van neemt…. Bak ze en proef het heerlijke hart van ROLO’s zelf.


Stap 1
Smelt de boter en de stukken chocolade au bain-marie. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 160°C en vet het brownieblik in.

Stap 3
Meng de basterdsuiker en eieren in een kom en klop circa 5 minuten met handmixer, totdat je een romig geheel krijgt dat iets aan het indikken is. Schep daarna rustig het afgekoelde chocolademengsel met een spatel erdoor totdat alles goed gemengd is. Zeef de bloem en cacaopoeder erboven en meng alles wederom door elkaar.

Stap 4
Schep het mengsel in het brownieblik.

Stap 5
Duw met je vinger 24 ROLO’s in het beslag in 4 rijen van 6 stuks naast elkaar.

Stap 6
Zet het brownieblik in de oven en bak 25 tot 30 minuten. Check voor de zekerheid bij 25 minuten of de ROLO brownies al klaar zijn. Als het midden van het mengsel nog een beetje ‘drillerig’ is, bak je nog 5 minuten langer.

Stap 7
Laat de ROLO brownies afkoelen en snijd ze daarna in vierkantjes. Snijd de stukken zo, dat je de ROLO’s doormidden snijdt.

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 175 gram boter
  • - 175 gram extra pure chocolade, in grove stukken
  • - 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • - 3 grote eieren
  • - 80 gram bloem
  • - 40 gram cacaopoeder, ongezoet
  • - 24 ROLO’s
Keukenspullen
  • - Brownieblik
  • - Mengkom
  • - Mixer
  • - Spatel
  • - Zeef
  • - Een schaaltje