25
stuks
30
min

Zoetrecepten besloot om chocolate crinkle cookies te maken met een ROLO verrassing in het midden. Dit koekje is heerlijk chewy van binnen, haast brownie-achtig.


Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en de snuf zout in een mengkom en zet apart.

Stap 2
Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Neem een nieuwe kom en roer hier de kristalsuiker, bruine basterdsuiker en de eieren in door elkaar met een garde. Als het chocolade-botermengsel voldoende is afgekoeld schep je dit door het suikermengsel heen. Tot slot voeg je hier ook de bloem, cacao, bakpoeder en zout aan toe.

Stap 3
Dek het deeg nu af met vershoudfolie en laat het twee uur rusten in de koelkast.

Stap 4
Neem een stukje deeg, druk een ROLO in het midden in, maak er vervolgens een mooi balletje van. Afhankelijk van de grootte kun je op deze manier 25 ROLO koekjes maken. Zet de balletjes nog een half uur in de koelkast.

Stap 5
Ondertussen zet je een bakplaat klaar met bakpapier erop en een kommetje met de poedersuiker.

Stap 6
Rol na een half uur in de koelkast de balletjes door de poedersuiker.

Stap 7
Leg maximaal 12 koekjes per keer op de bakplaat en bak af in 15 minuten. 

 


 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 125 gram bloem
  • - 25 gram cacaopoeder
  • - 5 gram bakpoeder
  • - Snuf zout
  • - 150 gram pure chocolade
  • - 50 gram boter
  • - 2 eieren
  • - 100 gram fijne kristalsuiker
  • - 100 gram bruine basterdsuiker
  • - 25 ROLO’s
  • - 50 gram poedersuiker
Keukenspullen
  • - Mengkommen
  • - Vershoudfolie
  • - Bakpapier