15
stuks
25
min

Laura Kieft van Laura’s Bakery heeft de van oorsprong Engelse crumble cake extra lekker gemaakt door er ROLO aan toe te voegen. Een heerlijke cake met een knapperige bovenkant en een zachte verrassing van karamel en chocolade. Bekijk hieronder het recept voor de ROLO crumble cake. Deze cake is zo lekker, die wil je zeker proberen!
 

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de ovenschaal met bakpapier.

Stap 2
Mix de boter en suiker tot een romig geheel. Voeg de eieren een voor een toe. Mix tot het ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Voeg het vanille-extract toe en meng tot één geheel. Schraap even over de bodem van de kom om te kijken of alle boter ook is opgenomen.

Stap 3
Voeg de yoghurt toe en roer door het mengsel heen. Tot slot voeg je het bloem, de bakpoeder en het zout toe. Roer tot het een egaal beslag is.

Stap 4
Giet het beslag in de met bakpapier beklede ovenschaal. Halveer de ROLO’s en strooi deze over het beslag.

Stap 5
Maak de kruimellaag voor de ROLO crumble cake door 50 gram boter, 65 gram bloem, 65 gram suiker en een snufje zout in een mengkom met de hand te kneden tot een mooi kruimelig deeg. Strooi dit over het beslag heen.

Stap 6
Bak de ROLO crumble cake in 45-50 minuten in de oven op 175 graden gaar en goudbruin.

 

Alle recepten
Ingrediënten
  • - 100 gram boter
  • - 200 gram suiker
  • - 3 eieren
  • - 1 theelepel vanille extract
  • - 150 ml yoghurt
  • - 200 gram bloem
  • - 2 theelepels bakpoeder
  • - Snufje zout
  • - 3 rollen ROLO
  • - 50 gram boter
  • - 65 gram bloem
  • - 65 gram suiker
Keukenspullen
  • - Ovenschaal (18 x 28 centimeter)
  • - Bakpapier
  • - 2 mengkommen