12
stuks
30
min

De dames van Chickslovefood bakten deze goddelijke ROLO-NUTS-chocoladetaart! En niet geheel onbelangrijk: deze taart is heel eenvoudig om te maken.
 

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Stap 2:
Maak een chocoladetaartbeslag door 400 gram boter, 400 gram suiker, het meel, de eieren en de cacao te met de mixer mengen tot een glad beslag. 

Stap 3:
Giet het beslag in een ronde taartvorm en bak de taart in 1 uur in de oven af. De taart is klaar wanneer je er een satéprikker in kunt prikken die er schoon uit komt.

Stap 4:
Laat de taart goed afkoelen. Ondertussen maak je de slagroomvulling voor de taart door de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf te kloppen.

Stap 5:
Hak 4 NUTS-repen in stukjes en roer de stukjes samen met 10 ROLO’s door de slagroom.

Stap 6:
Snijd de chocoladetaart nu voorzichtig met een groot mes horizontaal doormidden, in 2 platte lagen dus.

Stap 7:
Besmeer één taartlaag met een dikke laag van het slagroommengsel. Halveer dan 10 NUTS-repen en duw de repen stevig rondom de buitenrand in de slagroomlaag. Hier leg je de andere taartlaag dan weer bovenop.

Stap 8:
Nu de topping nog! Maak de ‘frosting’ door de poedersuiker, de roomkaas en de overgebleven roomboter te mengen in een kom tot een glad mengsel.

Stap 9:
Hak de hazelnoten en de overgebleven 10 ROLO’s en 6 NUTS-repen in kleine stukjes. Besmeer de taart royaal met de topping en bestrooi daarna met de stukjes ROLO, NUTS en hazelnoten.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Alle recepten
Ingrediënten

Chocoladetaart- beslag:

  • - 400 gram roomboter
  • - 400 gram suiker
  • - 400 gram zelfrijzend bakmeel (of 200 gram bloem + 200 gram meel + 2 theelepels bakpoeder)
  • - 8 eieren
  • - 12 eetlepels cacao

Vulling:

  • - 250 milliliter slagroom
  • - 2 eetlepels suiker
  • - Zo’n 10 Rolo’s
  • - Zo’n 14 mini Nuts repen

Topping:

  • - 200 gram poedersuiker (jep, da’s bijna een hele bus)
  • - 30 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • - 5 eetlepels roomkaas light naturel
  • - 1 flinke hand hazelnoten
  • - Zo’n 10 Rolo’s
  • - Zo’n 6 mini Nuts repen
Keukenspullen
  • - Ronde (siliconen) taartvorm (diameter van 23 centimeter)
  • - Mixer
  • - Kommen om in te mixen
  • - Mes of spatel