Chocolade cake met pindakaas maken - heerlijk recept van ROLO
Deze ROLO chocoladecake met pindakaas is een ware guilty pleasure en is gemaakt door Sabine van Ohmyfoodness.nl.
Stap 1
Verwarm de oven voor op 150 °C en vet het cakeblik in.
Stap 2
Doe de boter, eieren en kristalsuiker in een kom en klop het geheel luchtig. Voeg het zelfrijzende bakmeel en zout toe en schep het geheel tot een egaal cakebeslag.
Stap 3
Verdeel het cakebeslag over twee kommen. Voeg aan de ene helft het cacaopoeder toe en aan de andere helft de pindakaas. Schep beide goed om tot een egaal cakebeslag.
Stap 4
Verdeel de ROLO's over de twee kommen en schep deze goed door het cakebeslag.
Stap 5
Stort het beslag voor de chocoladecake onderin de cakevorm en schep het cakebeslag voor de pindakaascake er bovenop. Zorg ervoor dat de ROLO's verdeeld worden over het hele cakeblik.
Stap 6
Strijk de bovenkant van de ROLO cake glad en bak hem in het midden van de oven in 55 tot 60 minuten gaar.
Snoep smakelijk!
- - 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- - 4 eieren
- - 250 gram kristalsuiker
- - 250 gram zelfrijzend bakmeel
- - 25 gram ongezoet cacaopoeder
- - 50 gram pindakaas
- - snuf zout
- - 1½ zakje (± 180 gram) ROLO's
- - cakeblik
- - mengkommen
- - handmixer
- - spatel of pollepel